Öppettider:

Måndag – fredag 10:00 – 18:00
Lördag 10:00 – 16:00
Söndag 12:00 – 16:00

Avvikande öppettider.

Lampverkstad

Väntetiden är nu 3-5 veckor på verkstan.Armaturer ska hämtas ut senast 2 veckor efter att vi har aviserat att den är klar. Därefter tar vi ut en lagerkostnad på 500kr/månad.


Kunden ansvarar för att armaturer är ordentligt emballerad, när den lämnas in. Elektriska Svea AB, ansvarar inte för skador på armaturer som inte är bra emballerade vid inlämning.

Vi erbjuder reparation och service på armaturer.

(Vi reparerar inte kristallkronor).


Prislista fr.o.m. 2019-09-02.

Prislistans prissättning är baserad på standardmaterial, (plastsladd, plastlamphållare osv). Om kunden önskar exempelvis textilsladd, dimmer, transformatorer, porslin- eller mässinglamphållare. Så debiteras de separat och tillkommer på priset. Detta gäller allt material som inte är standard.

En armatur som är inlämnad och felsökt men inte åtgärdad, debiteras 250kr i felsökningsavgift.
Tjänst Pris
Takkronor omdragning 700kr/ljuspunkt.
Takpendel med en ljuspunkt 600kr
Takpendel med två eller tre ljuspunkter 1000kr
Takpendel med fler än tre ljuspunkter 1500kr
Golv- och bordlampor (Belid Cato/Frank) Byte lamphållare + brytare 700kr/st
Golvlampor 850kr/ljuspunkt
Vägglampor 650kr/ljuspunkt
Bordslampor 650kr/ljuspunkt
Montering av skärm (PH5) 2000kr (Eventuellt nytt material tillkommer)
Riktning av skärm (PH5) 1000kr
Strykjärn (sladdbyte) 350kr
Kapning och gängning av nippelrör 350kr
Lödning & svetsning från 300 – 1000kr (Offert lämnas vid mer avancerade lödningsjobb)
Adventsljusstake, felsökning och byte av ljuskällor. 50kr/st. (Ljuskällor tillkommer).
Adventsljusstake, el-omdragning från fot. 500kr/st. (Ljuskällor tillkommer).
* Byte av stickpropp och sladdströmbrytare (standard) 300kr * (Görs enbart om armaturen uppfyller dagens el-standard).
* Byte av armaturmonterad strömbrytare (material tillkommer) 350kr * (Görs enbart om armaturen uppfyller dagens el-standard).
* Byte av lamphållare E14 och E27,(standard i plast) 350kr * (Görs enbart om armaturen uppfyller dagens el-standard).
* Byte av halogenlamphållare, (material tillkommer). 450kr * (Görs enbart om armaturen uppfyller dagens el-standard).
Byte av Halogenlamphållare R7 (Uplight), material tillkommer.

800kr/st

Byte av transformator 12V, material tillkommer

350kr

Kristallkronor & kristallplafonder, (vi tar inte emot kristallarmaturer) Vi tar inte in kristallkronor och kristallplafonder för renovering. Vi hänvisar till Kaj & Novi armatur i Bagarmossen.
 

Alla priser är frånpriser och inkl. moms.

I de fall reparationen blir dyrare än vad som står på prislistan meddelas kunden per telefon. Kunden aviseras via sms eller telefon om mobilnummer saknas. Väntetiden är normalt 3-4 veckor. I juni, juli, augusti, november och december kan dock väntetiden bli längre.

Kunden ansvarar för att armaturen är väl emballerad när den lämnas in.

Armaturer ska hämtas ut senast 2 veckor efter att vi har aviserat att den är klar. Därefter tar vi ut en lagerkostnad på 500kr/månad.

   

Gammal armatur och gamla fina kristallkronor kan av elsäkerhetsskäl behöva få sina kablar och kontakter utbytta. Detta görs oftast bäst fackmannamässigt. Har armaturen gått sönder eller av annat skäl slutat fungera så tar vi även hand om det!

Ta inga risker när du gör el-jobbet själv.

Kunskap och försiktighet är oavvisliga krav vid allt arbete med elektricitet. De flesta elarbeten måste utföras av en fackman, men en del enklare arbeten får du göra själv, omdu säkert vet hur du ska gå tillväga.

Är du det minsta osäker ska du lämna över jobbet till en fackman. El kan ställa till med skador på människor och egendom om den hanteras fel. Chansa därför aldrig! Ett enda misstag kan få ödesdigra konsekvenser.
I den här broschyren redovisas vilka elarbeten du själv får utföra hemma. Oftast handlar det om att byta ut detaljer som gått sönder.Tänk på att ett byte inte är detsamma som en ändring eller utökning!

När du byter en detalj måste du ersätta den gamla med en ny av samma sort. All nyinstallation av fasta ledningar, rör, dosor och uttag får bara utföras av en elinstallatör.
Glöm inte att noga kontrollera allt utfört arbete. Särskilt viktigt är kontrollen av skyddsjordningen.

Om du undrar över något som du inte får svar på här, vänd dig till en elinstallatör eller elbutik. Längst bak hittar du uppgifter på organisationer som också kan svara på frågor om elsäkerhet och vad du får göra själv.
Stäng av strömmen innan du börjar!
Oavsett vilket slags elarbete du tänker ge dig i kast med ska du alltid börja med att stänga av strömmen. Dra ur stickkontakten om det är en apparat du tänker arbeta med. Om jobbet berör delar av den fasta installationen som takarmatur, vägguttag eller strömbrytare, ska du avlägsna propparna (säkringarna) eller slå av huvudströmbrytaren.
Kontrollera att strömmen verkligen är avstängd och att utrustningen du ska arbeta med är spänningslös innan du börjar. Försäkra dig också om att ingen annan kan koppla på strömmen under tiden du arbetar!
Elarbeten du får göra själv (och några goda råd på vägen…)

All övrig installation av fasta ledningar, rör, dosor, apparater, uttag, med mera, får endast utföras av en elinstallatör!

Vem ansvarar för vad?
Regelverket för el är tydligt när det gäller vad som är ditt respektive andras ansvar. Bor du i eget hus är du själv ansvarig för att den fasta installationen, till exempel vägguttag och strömbrytare, hålls intakt. Det är alltså du som ska se över och vårda installationen i ditt hus. Detsamma gäller vanligen om du hyr ett hus under längre tid, för fritids- eller permanentboende.
Här kan dock avtalet mellan dig och husägaren förändra ansvarsfördelningen. Bor du i en hyresrätt eller bostadsrätt måste du också se till att installationen är fri från slitage och skador. Är den inte det ska du omedelbart ringa din värd eller förening, som har ansvaret för att felen åtgärdas. Oavsett vilken boendeform du har, är det alltid du själv som ansvarar för att de anslutna elapparaterna är i gott skick.

Har du frågor om elsäkerhet kan du vända dig till elinstallatörer och elbutiker på orten alternativt Konsumentvägledarna på orten.